Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu.

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Go down

Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu. Empty Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu.

Post by Viesis Sestdiena Augusts 24, 2013 3:57 pm

Sveicināti LSHL biedri un papīri, šodien es jums piedāvāju iespēju izlasīt par cilvēku ar raksturu, ar vārdu... cilvēks kurš nebaidās no pārbaudījumiem un cilvēks kura vārds, jau ir iegājis LSHL vēsturē kā pirmais Triju Zvaigžņu kausa ieguvējs vairogs! Šī intervija ir par viņa dzīvi Kanādā, bernību un par hokeju. Sākumā Vairogu pārsteidzu nepamanot, intervijā viņš ieradās desmit minūtes pirms un lūk kāds es izskatījos tajā brīdī.
Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu. 51655_0863bd4108

-Sveicināts! Iesākšu ar šo jautājumu!  Neesmu redzējis nevienu cilvēku savā dzīvē un pieredzējis satikt,  kad tas cilvēks ir gan komandas ģenerālmenedžeris, gan komandas galvenais treneris! Vai nav dažbrīd grūti pašam visur būt kā līderim? Jo jūs esat gan kā menedžeris, gan kā treneris jums ir jārada savas līdera īpašības treniņos, pie sarunu galda un citās vietās! Vai ir bijuši brīži, nē šodien es paņemšu brīvu, rīt būs labāk?

-Sveiks !!

Teikšu godīgi tas nemaz nav tik grūti !! Pie mums Kanādā hokejs ir reliģija - un kopš agras bērna kājas mums ir iemācīts cienīt un mīlēt šo sporta veidu un sportu kopumā ...
Mums māca ,ja vēlies uz laukuma tikai paslidināties ,tad nav jēgas nemaz kāpt uz ledus !! Ja esi uz ledus, tad atdod sevi visu , tādus vārdus ,kā - negribu nevaru - mūsu pusē nemaz nelieto !!
Ja arī kāds uzdrošinās iepīkstēties - tad viņš var droši kārt savas slidas uz naglas un beigt karjeru ! Mums ir tāda konkurence , ka ,ja nespēj paveikt darbu ,ko no tevis prasa - tad ir ļoti daudz hokejistu ,kuri ir gatavi ieņemt tavu vietu !!

Es kopš mazotnes esmu mācīts nepiekāpties grūtību priekšā - vienmēr cīnīties ,lai arī cik smagi klātos !
Vienkārši esmu pārliecināts ,jo smagāk vienmēr strādāšu ,jo vieglāk klāsies spēlēs - rezultāti nekur nepazudīs !!

Es kā hokejistu ģimenē uzaudzis - cenšos turēt lielā cieņā attieksmi pret darbu un visu ,ko man ir mācījuši tēvs un vecaistēvs !!

-Tad uzreiz rodas tāds jautājums, tātad tu esi ļoti stingrs ģenerālmenedžeris, kā teikt nespēlē neesi laukumā! Vai tu tam piekrīti?  Ir neskaitāmi piemēri ar daudziem ģenerālmenedžeriem/treneries, kas ļauj dažreiz arī saviem līderiem tā teikt slinkot un neņem dēļ tā viņus no laukuma nost, bet galvenais lai gūst viņi vārtus, bet melnā darba darītājiem ja kaut kas neiznāk un tas ir ļoti reti, viņi tiek noņemti no spēles pieteikuma. Vai pieļauj šādas lietas arī savā komandā?

-Teikšu godīgi mana attieksme pret visiem ir vienāda - viss ko no spēlētājiem prasu ,lai viņi veic savu darbu pa visiem 100 un vairāk procentiem , lai izliek visus spēkus ne tikai spēlēs ,bet arī treniņos ...

Skaidrs ,ja treniņos tiek kaut nedaudz slinkots ,tad tas arī atsaucas uz viņu spēles laiku !!
Esmu diezgan prasīgs treneris - vēlos ,lai tiek ievērota disciplīna , lai katra spēle neatkarīgi cik tā nozīmīga tiek aizvadīta ar milzu pašatdevi , lai mani spēlētāji sitas par katru laukuma milimetru un guļas priekšā jebkurai lidojošai ripai !!

Nu un protams ,tā tas ir visās komandās ,ka labākie spēlē nedaudz vairāk , piemēram tajās pašās speciālajās maiņās - laukumā laidīšu vairākumu realizēt tehniskākus spēlētājus ...

Pie manis ,ja nebūsi gatavs strādāt ar pilnu atdevi - tālāk par soliņu arī netiksi !!
Tā tas ir !! Nedomāju ,ka esmu ļauns un ka man patīk spīdzināt manus padotos !
Prasīgs un mērķtiecīgs - tas gan !

-Man pašam kā hokeja entuziastam un žurnālistam ir prieks veidot intervijas ar tās jomas pārstāvjiem un vienmēr man ir bijis jautājums, vai ir komandā kādi robi, kāda pozīcija kas biedē un kur vajag meklēt, atrast papildinājumu?

-Ja godīgi ,tad iespējams vairāk uztrauc aizsardzības bastions - prasās vēl vismaz viens vai divi labi aizsargi ...
Ar Kalebu aizsardzība ir viena , bez viņa krietni vājāka ...

Ņemot vērā ,ka Kalebam patīk pieslēgties uzbrukumam pēdējā laikā pat pārāk bieži , ir vajadzīgs atbalsts no partneriem ,lai mēs neiekrītam uz pretuzbrukumiem !!

Šobrīd mums ir 3 spēcīgi aizsargi - pieminētais Kalebs , Dions ,kurš jau play off turnīrā pierādīja ,ka attaisno uz sevi liktās cerības un Miltiņš - kurš pārsteidza ar rezultativitāti tajā pašā play off - viņš bij viens no 3 kandidātiem uz izvirzīšanu Play off vērtīgākā spēlētāja titulam !!

Prasītos ar pārītis spēcīgu uzbrucēju !!
Kā ne kā pēc Pettyfera un Dzeņa aiziešanas ir mūsu uzbrukuma līnija nedaudz cietusi !!
Ceru debitants Deivids Korozijs spēs iespēlēties un kļūt par vienu no līderiem - vismaz es viņam to novēlu !!

-Sezona sākums nav nemaz tik ilgi vairs jāgaida, plānotas kādas treniņnometnes arī ārpus Kanādas, vai arī Kanādā visi apstākļi ir labi priekš sezonas sagatavošanās? Kā arī komanda pagājušo sezon ieguva kausu, daudzi to sauca par veiksmi, bet es kā sporta žurnālists to neuzskatītu, kā jūs spējāt visas finālsērijas laikā noturēt vienlīdzīgu spēli, komandas, trenera nopelns? Vai varbūt labā vārtsarga spēle, kas bija tie faktori?

-Kanādā bij tik tāda iesildīšanās !
Viss darbs pārsvarā notika uz vietas Tamperē !

Tie , kuri redzēja ,kādu darbu mēs ieguldījām - tie tā neteiktu !! Mēs smagi cīnījāmies gan visos treniņos ,gan izlikām visus spēkus katrā aizvadītajā spēlē - pat pēdējās spēlēs ,kad jau bijām nodrošinājuši pirmo vietu regulārajā sezonā, turpināju teikt puišiem ,ka šīs spēles ne ar ko neatšķiras no iepriekšējām ... Un ja turpināsim tādā pat garā spēlēt , tad play off turnīrā ies krietni vieglāk !!
Motivēt viņus īsti nevajadzēja ne uz vienu spēli , viņi paši ,kā jau profesionāļi , zin savu darbu un zaudēt viņiem nepatīk ! (pasmaida)
Veiksme ,protams, ar mums palīdzēja svarīgos momentos - bet nepiekritīšu ,ka veiksmes dēļ bijām labākie ...
Atkārtošu vēl un vēlreiz - mēs gāzām kalnus ar smagu darbu un profesionālu pieeju katrai spēlei ! (Vairogs piebilst divreiz)

Viens faktors ,kas mums palīdzēja vairāk kā pretiniekiem - bij vienlīdzīgi nokomplektēts sastāvs !! (šosezon pretinieki ir ļoti spēcīgi un mūs sagaida krietni smagāka sezona par iepriekšējo ) ...

Un protams , varējām pilnībā paļauties uz mūsu Intaru ,kurš vārtos plosījās ar tādu pārliecību ,kad pretiniekiem atlika vien rokas noplātīt !!
Bet atgādināšu tiem ,kuri domā ,ka uzvarējām tikai vārtsarga pārliecinošā snieguma dēļ , piekritīšu tikai daļēji !
Jo aizsardzība nesastāv tikai no vārtsarga - mums aizsargi papildināja aizsardzības bastionu , kā Intars kādu ripu atsit ,tā tūlīt klāt ir kāds no aizsargiem un notīra vārtu priekšu neļaujot pretiniekiem izdarīt atkārtotus metienus !!
Tāpat aizsargi tiek līdzi pretinieku uzbrucējiem un kavē izdarīt metienus - tas ļoti atvieglo darbu vārtsargam !!

-Ja par komandu tu man esi vairāk kā izstāstījis, tad tāds maziņš specjautājums pēc tavām domām, kas ir labākais patreiz līgas Vārtsargs, Aizsargs un uzbrucējs?

-Ja par vārtsargiem - tad tādu ir vairāki Skapis , Intars no iepriekšējās sezonas ...
Ja runājam par šo sezonu ,tad ļoti lielu vērību pievērsīšu diviem jaunajiem spēlētājiem Ozolam un Vītolam , esmu redzējis video no viņu iepriekšējām komandām - abi divi smagi strādā un abiem ir milzu talants !
Tagad jau varu droši teikt ,ka jau pirms drafta cīnījos par vienu no tiem , bet drafta secība nebij mums labvēlīga - tikai sestais kārtas numurs un izredžu nekādu !!

Par aizsargiem - līgā tādu ir daudz , citi vairāk pilda savas aizsardzības funkcijas - melno darbu , citi krāj punktus !
Vienu droši varu teikt , vilkos ir 2-3 tādi - uzbrūkošais aizsargs Kalebs un viņa kolēģis Miltiņš (abi arī bij labākie punktu guvēji play off ne tikai starp aizsargiem ,bet kas ir interesanti - arī visā līgā ) ...
Trešā vārdu jūs noteikti dzirdēsiet bieži šīs sezonas laikā - īsts cīnītājs un iespējams viens no komandas līderiem !!

Par uzbrucējiem grūtāk spriest ! Grosbergs parādīja sevi kā spēcīgu līderi , vilkiem saujiņa bij ar Kasparu priekšgalā , rūpīgi turpināšu arī sekot nu jau ex-vilkam Pettyferam viņa karjeras līkločos !!
Iespējams , iepriekšējā sezonā netika novērtēts Prikulis , vai vienkārši lauvas nebij tik spēcīgas vai arī vienkārši neiespēlējās ... Bieži komandai sēžot aizsardzībā ir diezgan grūti kļūt par labāko uzbrucēju līgā !! Tā tas ir !!

Bet potenciāls viņam ir !

-Kā jūs varētu izskaidrot, kad finālsērijas laikā jūs savu aizsardzības balstu Kaleb Anderson ielikāt trešās maiņas uzbrukumā? Tas bija kāds taktisks gājiens vai arī nebija rezerves tieši šajā pozīcijā?

-Uzbrucēji mums ir cik ir - protams, gribētos vēl kādu spēcīgu uzbrucēju dabūt , varbūt kādu spēcīgu leģionāru (Somijā neesam nevienu ievērojuši) ...

Un runājot par Kalebu viņš tajā pozīcijā aizvadīja ne tikai izslēgšanas spēles ,bet arī pusi regulārās sezonas !!
Bij mums pāris uzbrucēji - soliņa sildītāji !!

Un turpinot par Kalebu ,kādēļ ne ? Šosezon ar iespējams kādā trešajā vai ceturtajā maiņā uzspēlēs !
Starp sezonā ļoti ir pielicis tehnikā un spēkā - tas ir redzams treniņos - puisim acis spīd , vēlēšanās ir milzīga , smadzenes kustās , pārredz laukumu , darbojas kā saspēles vadītājs un nedaudz arī aizraujas ar uzbrukumu - gūst vārtus un netikai tukšos vārtos , vienu varu droši apgalvot - līdz sezonas beigām viņš visticamāk būs pat spēcīgāks uzbrukumā par vairumu uzbrucēju !! Puisis treniņos cītīgi strādā !!

-Veiksmi jums otrajā sezona, novēlu visu ko vien var novēlēt lai komanda izcīna otro čempiona titulu jau šosezon un paldies par intervija!

-Paldies , darīsim visu ,kas mūsu spēkos ,lai iepriecinātu savus līdzjutējus ! Paldies ,ka uzaicinājāt uz interviju !!

___________________________________________________________________________________________________

Kā teiktu žurnālists Vairogs šo interviju paņēma uz sevi, šī būs vienīgā intervija, ko es ielikšu no visām sešām GM intervijām, jo šī intervija bija saturīga un veiksmīga! Paldies! Smile

Viesis
Viesis

Atpakaļ uz augšu Go down

Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu. Empty Re: Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu.

Post by Kristz Sestdiena Augusts 24, 2013 4:00 pm

Man patīk! Wink
Gaidu savu Very Happy
Kristz
Kristz
Antti Anrikainen (GK) #1 /GM/

Postu skaits : 9829
Vecums : 25
Dzīvesvieta : Aizpute/Saldus

http://www.draugiem.lv/user/1433985/

Atpakaļ uz augšu Go down

Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu. Empty Re: Intervija ar Tamperes Wolfes treneri/ģenerālmenedžeri Vairogu.

Post by vairogs Sestdiena Augusts 24, 2013 4:01 pm

KRisTiNs rakstīja:Man patīk! Wink
Gaidu savu Very Happy
Bet vai tu izlasīji visu ?? Very Happy
vairogs
vairogs
Kaleb Anderson #10 (D) Mūžam Vilks

Postu skaits : 5397
Vecums : 39
Dzīvesvieta : Tamperē !

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Viesis Sestdiena Augusts 24, 2013 4:01 pm

vairogs rakstīja:
KRisTiNs rakstīja:Man patīk! Wink
Gaidu savu Very Happy
Bet vai tu izlasīji visu ?? Very Happy
Tieši to pašu gribēju teikt! Very Happy

Viesis
Viesis

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by vairogs Sestdiena Augusts 24, 2013 4:02 pm

Smuki izvēlēta bilde ! Very Happy
vairogs
vairogs

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Kristz Sestdiena Augusts 24, 2013 4:02 pm

Ja nopietni, nē Sad
Kristz
Kristz

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by vairogs Sestdiena Augusts 24, 2013 4:06 pm

Tādēļ ar palaidi garām svarīgu informāciju !!
vairogs
vairogs

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Kristz Sestdiena Augusts 24, 2013 5:02 pm

Kuru tieši?
Kristz
Kristz

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Snickers Sestdiena Augusts 24, 2013 5:03 pm

ak dievs Very Happy Pēdējo atkāpi izlasi :O:O
Snickers
Snickers
Arthur Grosberg #27 (LW) /ĢM/
Arthur Grosberg #27 (LW) /ĢM/

Postu skaits : 8673
Dzīvesvieta : Latvija

http://www.lshl.lv/

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Kristz Sestdiena Augusts 24, 2013 5:05 pm

Tgd sapratu Wink
Kristz
Kristz

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Intarusu Sestdiena Augusts 24, 2013 6:29 pm

Skaista intervīja Smile
Intarusu
Intarusu
Lasse Lammela 31 # C
Lasse Lammela 31 # C

Postu skaits : 2725
Vecums : 40
Dzīvesvieta : TP - 627

Atpakaļ uz augšu Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Atpakaļ uz augšu Go down

Apskatīt iepiekšējo tematu Apskatīt nākamo tematu Atpakaļ uz augšu

- Similar topics