Skapim nedienas mājās
Lapa 1 no 1 • Share
Skapim nedienas mājās
Privātā dzīve
Šonedēļ Rīgas mikrorajonā Ķengaragā bija novērojami interesanti skati. Kā zināms Rīgas Trieciens komandas ikgadējais vārtsargs ir Emīls Skapis, kurš tad arī ir mūsu raksta galvenais varonis. Skapis Rīgas komandā spēlē jau 8. sezonu un ir tās 1. numurs vārtos no pašām pirmajām pārbaudes spēlēm 1. sezonā. Neviens cits vārtsargs, izņemot Intaru Barsowu nav aizvadījis tik daudz spēles LSHL, bet ar Barsowa atvaļināšanos, Skapis ieņems līgas dzelzs vīra statusu. Bet šodien mēs neapskatīsim Skapja sniegumu uz ledus, mēs runāsim par notikumiem Ķengaragā, ko pats Emīls par tiem saka un cilvēki viņam apkārt.
Trešdien Ķengaragā, vienā no augstākajām ēkām, 9 stāvu daudzdzīvokļu māja, piedzīvoja interesantu pārkrāsošanu, kāpņutelpas izdemolēšanu un biedējošu sprādzienu. No kāda 7. stāva loga ir redzams, ka gāzies liels daudzums krāsas un nokrāsojis visu tās ceļā līdz pat 1. stāvam. Šajā logā nav stikli un pa tiem, vējam plīvojot, karājas ārā aizkari. Diezgan spocīgs skats.
Emīla Skapja apakšstāva kaimiņiene Liene stāsta, ka ap 14:00 ir izdzirdējusi sprādzienu no augšstāva dzīvokļa un kopā ar citiem kaimiņiem skrējusi skatīties kas noticis. Dzīvokļa durvis ir atvēris tā īpašnieks Skapis un pateicis, ka viss ir kārtībā. Viņa mati ir bijuši interesantā zaļā krāsā un visi kā viens stāvējuši gaisā, pati seja ar pārkrāsota dažādās krāsās. Viņš teicis, ka nejauši sveces degļa vietā aizdedzinājis raķetes degli un tā uzsprāgusi, bet nekas, izņemot dīvānu nav sabojāts. Kundze gan tam nepiekrīt, jo viņa ir devusies atpakaļ uz savām telpām un pamanījusi, ka visi dzīvokļa logi ir zaļi. Nabaga sieviete ir zaudējusi samaņu, jo tikko jau bija riskējusi ar dzīvību tos tīrīdama un tagad tas jādara vēlreiz. Viņa ir attapusies ap pulksten 16:00 no baisa trokšņa kāpņu telpā. Skrējusi skatīties un atkal zaudējusi samaņu.. Krītot ir atsitusi galvu pret stenderi, tāpēc neatceras ko redzējusi. Derētu pieminēt, ka tagad kundze atrodas slimnīcā un mēs viņai novēlam ātru izveseļošanos.
Emīla Skapja draudzene Tatjana stāsta savu stāstu.. Viņa Svētdien ir nolēmusi doties pie vecākiem un Emīls nav varējis doties treniņu un spēļu dēļ, tāpēc viņam bija jāpaliek vienam pašam. Nu meitene ar Emīlu sarunājusi, ka viņš viņas prombūtnes laikā arī pārkrāsos istabu, atvedīs jaunās mēbeles un neļaus sakrāties netīro drēbju un trauku kaudzēm. Diemžēl, Tatjanai savu ciemošanos pie vecākiem nācies pārtraukt, jo trešdien saņēmusi zvanu no policijas un nācies doties atpakaļ uz Rīgu. Policijas iecirknī viņa ir atradusi Emīlu kopā ar draugiem un komandas biedriem Rikker Mercury un Vincent Vega, kuri ir smējušies vēderu turēdami. Kā stāstījusi policija, tad viņi nav varējuši apstāties kopš ievešanas. Tas bijis pirms kādām 4 stundām. Samaksājusi sodu un vedusi puišus mājās. Tiesa, pārsteigums bijis liels, kad redzējusi kas noticis. Lifts nedarbojas, kāpņutelpā mētājas vecmāmiņas vecā skapja detaļas un vispār visas kāpnes 7 stāvu garumā ir saskrāpētas un izpostītas. Tomēr lielais pārsteigums ir bijis, kad atvērusi dzīvokļa durvis. Dzīvojamā istaba, kuru viņa draugam ir lūgusi pārkrāsot ir tikusi pārkrāsota pat ļoti labi, diemžēl durvis, griesti, grīda un lampa arī ir tādā krāsā. Krāsa arī nav bijusi pareizā un istaba tumsā spīd. Tas nozīmē jā.. Visa ārējā siena līdz 1. stāvām arī naktī spīdēja gaiši zaļā krāsā. Visas netīrās drēbes atradās tualetes podā un netīrie trauki vienkārši izmesti miskastē. Apkārt mētājās ļoti daudz pakas ar cepamdesiņām un cepampelmeņiem. Tā nu visi 3 puiši nav varējuši rimties smieties un devušies lejā pa kāpnēm, lai dotos pārnakšņot pie Vegas. Emīls nesis draudzeni, kura bija zaudējusi samaņu, vēlāk attapusies pie brokastīm gultā un rožu pušķa.
Pēc piektdienas Trieciena treniņa mums izdevās arī noķert pašu Emīlu Skapi un lūdzām paskaidrot kas notika šajās dienās. Uzreiz sācis smieties viņš sāka stāstīt. Mēs labāk vienkārši visu citēsim :"Man jau Tatjana stāstīja, ka runājusi ar Jums, tātad kaut ko jau būsiet dzirdējuši.. Labi.. (Nopūšas un smagi sāk smieties ieraugot garām ejot Vegu un Mercury. Pēc brīža attopas un turpina) Svētdien draudzene izdomāja apciemot vecākus, es neiebildu un palīdzēju sakravāt somas. Neko negribēju teikt, bet tagad laikam nav jēga vispār kaut ko slēpt. Kad viņa ir prom, tad mēs 3 dodamies pie manis un ar pamatīgu xbox spēlēšanu atpūšamies. Šoreiz viņa man bija likusi pārkrāsot istabu, nomainīt mēbeles un uzturēt dzīvoklī kārtību. Nu neko, tā arī darīju. Pēc 2 dienām xbox spēlēšanas, kad tā kaste beidzot pārkarsa mēs sākām rīkoties. Mums briesmīgi negribējās visu ar roku pārkrāsot, tāpēc Mercury atcerējās kādu Mistera Bīna sēriju, kur viņš ar raķetes palīdzību ir uzspridzinājis krāsas spaini, Mums ideja patika. Iznesām visas mēbeles koridorī un devāmies uz veikalu. Es Vegam pateicu kādu krāsu atrast, viņš man atnesa zaļu, vajadzēja pārbaudīt (sāk atkal smieties, nomierinās, turpina). Mercury atnesa raķeti, bet es pārtiku. Devāmies mājās un sākām eksperimentu. Aizdedzinājām raķeti un nostājāmies aiz durvīm.. Pēc 6 sekundēm es atcerējos, ka neesmu noņēmis lampu un instinktīvi vēru vaļā druvis, bija jau par vēlu un raķete uzsprāga. Viss nokrāsojās ļoti labi, diemžēl arī mēs, bet nu neko, gājām nomazgāt sejas un es paskaidrojos kaimiņiem. Nomazgājāmies cik nu vien varējām un pagatavojām pusdienas. Kamēr istaba vēl žuva, mums bija jānostiepj vecās mēbeles lejā un jāuzstiepj jaunās augšā. Palūdzu Vegam novest lejā 2 krēslus, to viņš arī darīja, iekāpa liftā, sāka smieties un lēkāt.. Rezultātā lifts vairs nekustējās no vietas un mēs palikām ar 7 stāviem trepju. Krēslus izmetām pa logu, jo vecās mēbeles tāpat nebija vajadzīgas, bet skapi gan vajadzēja nest pa kāpnēm, jo pa logu ārā nelīda. Mēs ar Mercury sākām nest, pēc pirmajiem pakāpieniem viņām tas izslīdēja un paliku viens ar skapi kurš drāžas lejā pa kāpnēm ar milzīgu ātrumu. Par laimi gaiteņi starp kāpnēm bija apaļi un es nevis kādā ietriecos ar visa skapja svaru, bet skaisti nojāju lejā pa visiem 7 stāviem. Atceros, ka kāds bļāva "Skapis skapja jājējs".. Man tagad ir jauna iesauka komandā.. Pēc šī pasākuma mūs 3 savāca policija un aizveda uz iecirkni. Saelpojušies krāsu un ar apdzērušiem vīriņiem apkārt mēs nevarējām pārstāt smieties. Ja tā ir taisnība, ka smiekli pagarina mūžu, tad savus 7 gadus klāt būšu ieguvis vienā vakarā. 2. smieklu devu saņēmām, kad ieraudzījām, ka krāsa ir neona un visa mājā spīd zaļā krāsā. Istaba vispār izskatījās pa rubli. Negatīvi krāsa bija iespaidojusi Vega, viņš visas drēbes bija centies izmazgāt tualetes podā, arī tīrās, un traukus vienkārši izmeta miskastē, jo domāja, ka tie ir vienreizlietojami.." Sāka smieties, pateica, ka vairs nav laika un skaļi smiedamies pazuda gaitenī..
Domājams, ka šis incidents pamatīgi patukšoja Skapja maciņu, bet vecumdienās tiešām būs ko atcerēties..
- Kods:
1048 vārdi
Skipper- Emīls Skapis (GK) #62 /Skauts/
- Postu skaits : 3660
Vecums : 28
Dzīvesvieta : Rīga
DoUbLeD- Knut Kasinak (G) #33 /ĢM/
- Postu skaits : 2606
Vecums : 27
Dzīvesvieta : Rugāji
Re: Skapim nedienas mājās
Pozitīvi